Mowgli Proudly Presents Chara is 13 en 14 september gedekt door Cas v. Valcksteyn en op 13 november 2010 werd een enkel teefje geboren. Haar naam is Mowgli Proudly Presents Elmo en ze zal als ze oud genoeg is verhuizen naar Middelburg. Chara is een leuke enthousiaste teef van 4 jr met een gezond portie jachtverstand. Ze heeft een leuk karakter en is goed gebouwd. Chara woont bij Charlotte en Rene.

Omdat ik een bepaalde filosofie heb over mijn fokkerij, was de keuze voor het type reu niet moeilijk. Het moest een behendige hond zijn die met alle gemak een veld afzoekt naar veerwild. Uiteraard zijn de bouw, de gezondheid en het karakter ook vreselijk belangrijk.
Gelukkig ben ik daarnaast ook nog op zoek naar bepaalde bloedlijnen, wat het zoeken iets makkelijker maakte. Na jaren stambomen door geplozen te hebben, ben ik uiteindelijk bij de juiste reu uitgekomen voor mijn lijnen.

Cas v. Valckesteyn is een nog jonge reu. Hij komt uit een combinatie waar ook goed over nagedacht is en hij is vooral voor de jacht en de veldwedstrijden gefokt. Zijn moeder is Nederlands en internationaal kampioen. Cas heeft vele veldwedstrijden gelopen waar hij telkens lovende kritieken kreeg van de keurmeesters. Daarnaast is Cas 1 van de weinige (de enige?) langhaar die een CQN heeft gelopen op een open voorjaarsveldwedsrtijd in Frankrijk. Op deze dag deden 320 honden mee aan de competitie. Cas neemt zeer ruim veld en staat heel fraai voor. Ook het patroneren doet hij uit zichzelf. Hij heeft een goed karakter en een goede gezondheid. Net als zijn zus en ouders heeft hij HD-A.