Op 8 december is Daan gedekt door Luger, in het Engelse Freckleton. De dekking is succesvol verlopen en op 7 februari 2006 zijn er 6 schitterende pups geboren. Vier teefjes en twee reutjes. Daan was een super moedertje en ik heb er eigenlijk weinig omkijken naar gehad. Gelukkig is alles ditmaal voorspoedig verlopen. 

De vader van de pups is een echte Engelsman. Hij woont in Blackpool. Het was dan ook weer een hele onderneming, maar ik heb het er graag voor over gehad. Luger, zoals hij heet, heeft in januari 2005 voor het eerst gedekt. En wel een teef van de grootste fokster van Engeland. Deze dame is ook keurmeester en heeft ook weleens op de Crufts gekeurd. Het wil toch wel wat zeggen, als zo iemand genoeg in hem ziet om hem voor haar allereerste langhaarnest te gebruiken.  

Luger is een hond die wat aan de maat is. Zijn beharing is zeer goed en hij is goed gehoekt. Ik heb ook beide ouderdieren en wat familie gezien, allemaal honden die me aanspreken. Daarnaast denk ik dat de lijn waar hij uit komt, hondjes voortbrengt die wat type betreft wat meer op de honden hier op het vasteland lijken.

Luger zelf is niet van het type wat wij hier kennen,  maar ik denk dat een beetje nieuw bloed in ons landje geen kwaad kan. Zijn karakter is helemaal geweldig. Het is een enorme goedzak, ook naar andere honden. Hij komt uit jachtlijnen, maar hij wordt niet als zodanig gebruikt. Dat is dus een gok.  

Luger, oftewel Charmist Shooting Luger at Longtails, KC number AC0163001, studbook number 2920CP,  werd geboren op 1 mei 2002. Zijn vader heet Denebola Emerald, zijn moeder heet Thrihyrne Classical Dilemma via Charmist. Zowel Luger als zijn ouders zijn geröntgend. Luger heeft 4/6=10. Dit is vergelijkbaar met A of B in Nederland. Zijn vader heeft 3/7=10 en zijn moeder 5/5=10. Aan moeders kant zijn er verder geen uitslagen bekend. Aan vaders kant wel en alle uitslagen vallen binnen de Engelse, en dus ook Nederlandse norm.