Op 4 september 2013 is er een prachtig nest langhaar Weimaraners geboren uit Mowgli Proudly Presents Elmo x Ragnar Zeiss vom Fenriswolf (UTI III, v/sg= V1, 67 cm, WF1, WG1). Het zijn 3 reuen en 3 teven. 
Elmo is de 5e generatie van de Mowgli Proudly Presents kennel en wordt voor de praktische jacht ingezet. Net als veel andere door mij gefokte honden overigens. De eigenaren van Elmo zullen na het nest de training voor de VGP weer oppakken die ze, als alles meezit eind 2016 zullen lopen.  

Elmo heeft verschillende zweetwerkkwalificaties. Een oom en een neef van Elmo zijn uitmuntend in het zweetwerk en hebben allebei al verschillende kwalificaties. Ravid (neef) heeft zelfs een CACT gelopen. Billy (oom) heeft al verschillende praktijknazoeken gedaan op ree en varken. Beide honden blinken ook uit in het waterwerk. 

De vader van Elmo, Cas v. Valckesteijn is ik denk de enige langhaar in Nederland die op een open voorjaarsveldwedstrijd in Frankrijk een CQN heeft gelopen (Art. II.22 A CQN (Certificat de Qualités Naturelles) may be awarded to a dog whose run was excellent, including pointing present game, but marred by an eliminating handling error).

Zeiss is een Canadese reu die helemaal is overgekomen voor de dekking. Hij is een echte jachthond en jaagt het hele jaar rond in Canada en Noord-Amerika op watersnip, houtsnip, fazant, patrijs, Sharptail Grouse, Ruffed Grouse, ganzen en eenden. Hij doet het erg goed.

Elmo is een Weimaraner met een erg hoge kophouding. Zeiss heeft enorm veel uithoudingsvermogen. Beide zijn eigenschappen die je niet altijd tegen komt bij Weimaraners. Ik ben met beide honden het veld in geweest en ik ben zo enthousiast over dit nest, dat ik niet kan wachten om te zien wat eruit komt!