Mowgli Proudly Presents Draakje

Ravid, oftewel Mowgli Proudly Presents Draakje, is geboren op 15 juni 2009. Hij heeft in zijn jonge leventje al met zeer groot succes de VJP en HZP gelopen. Ravid heeft net als zijn broers en zus HD-A.
Het is een hond met een enorme will to please. Hij is erg zacht van karakter maar kan goed tegen een stootje. Hij is ook erg vriendelijk naar andere honden.
Ravid heeft een vreselijk mooi reuenhoofd en een prachtige langhaarvacht. Hij is goed gehoekt. 

Ravid is fanatiek bezig met het lopen van zweetspoorproeven. En hij blijkt een natuurtalent. Van de 4 proeven die hij gelopen heeft (ZwF), heeft hij er 3 gehaald. Een met een tweede plaats ZG, 1 met een 1e plaats ZG en de laatste heeft hij zelfs gewonnen met een 1e U met CACT! Er zijn hem niet veel Weimaraners voorgegaan die dit bereikt hebben. Ravid heeft ook de ZwE behaald (1000 mtr)

VJP Schwerinsdorf 2010

Vrijdagavond waren we al aanwezig om naar de klönabend te gaan. Dit is een avond waar een aantal deelnemers en keurmeesters alvast bij elkaar komen, gewoon om een gezellige avond te hebben. Hier werden wij, geheel onverwacht, alvast in het zonnetje gezet. Roel heeft eind vorig jaar met Billy (Mowgli Proudly Presents Chasse) een zweetspoorproef gelopen (24 uur, 1000 mtr) en deze gewonnen. We hadden hier nog steeds niet het bijbehorende diploma (en aandenken) van gekregen en dit gebeurde heel officieel tijdens deze avond. Erg leuk!!!

De volgende dag, na een wat kort nachtje (het was ontzettend gezellig 's avonds ;-)), moesten we verzamelen en werden in groepen ingedeeld. Helaas zaten we niet bij Marjolein (S. fokker van het D-nest van Mowgli Proudly Presents) en Dolf in de groep. We zijn dus met zijn drietjes op pad gegaan (Roel, ik en Berry, de eigenaar van Ravid). Toevalligerwijs liepen we in hetzelfde revier (veld) als waar we met Billy een paar jaar daarvoor ook gelopen hebben. Een prachtig mooi veld met een erg goede wildstand.

Roel en Ravid (Mowgli Proudly Presents Draakje) moesten als eersten aan de bak. Ravid, ondanks zijn zeer jonge leeftijd van 9 mnd, begon direct lekker te jagen. Omdat de hondjes zo jong waren, hebben we eigenlijk maar 1.5 mnd gehad om ze goed voor te bereiden. Dino (van Marjolein S.) liet de laatste paar weken goed zien in de gaten te hebben wat er van hem verwacht werd, Ravid liep nog wat achter. Zeker de laatste training voor de proef wilde hij niet zo. Maar goed, ineens viel het kwartje en hij ging echt lekker van start. Hij nam lekker ruim veld en was echt op weg om wild te vinden.

Roel had het helemaal niet in de gaten, maar Ravid was al 2 keer zijn veld uitgeweest om voor te staan en uiteindelijk ging het haas dan ook op. Gelukkig zag Ravid dit niet en kreeg na het voorstaan al goed gezien te laten hebben direct de kans om het hazenspoor uit te werken. Dit ging super, hij verdween echt aan de horizon. Wat een opluchting, eigenlijk waren we al klaar, krap een half uur nadat de proef begonnen was. Hondje mocht dan ook aan de lijn en de anderen moesten aan de bak.
Dit duurde allemaal wat langer. De ene hond kreeg wel wild (fazant), maar wilde niet echt tot voorstaan komen. Ook de andere hond ramde de fazant eruit.
Maar goed, uiteindelijk is ook dit goed gekomen. Ook Ravid heeft nog een puntje kunnen maken op een fazant.
Het laatste onderdeel voor ons was de schottest en de zoekwijze, waar hij met vlag en wimpel voor slaagde.

Omdat de honden altijd maximaal de kans krijgen om zich te laten zien, zijn we tot een uurtje of 12 bezig geweest in het veld. Daarna nog even het officiele gedeelte, namelijk het controleren van het gebit en het chipnummer. Daarna was het tijd voor het uitdelen van de punten. We waren met Ravid de beste van de groep met 73 punten.

We zijn dus met een enorme grijns op ons gezicht naar het restaurant terug gereden. Zeker omdat 1 van de keurmeesters de vader van Ravid wilde gebruiken, ook een hondje door mij gefokt. Toch leuk!!
Nadat alle groepen terug waren hebben we met z'n allen een hapje gegeten en vervolgens was het tijd voor de diploma-uitreiking. Marjolein S. had wat moeite gehad met de proef, ze wist niet goed wat er van haar verwacht werd, maar kon toch met 63 punten naar huis. Dolf zijn hond had 68 punten en Ravid ging er met een achtste plaats vandoor met 73 punten. En dat als bijna de jongste hond van de dag. We zijn weer super trots op onze fokproducten!!!!

Er is in Schwerinsdorf trouwens heel erg goed gelopen. De kwaliteit van de Weimaraners is echt enorm omhoog gegaan de afgelopen jaren. De hond met het hoogst aantal punten had er wel 78 (terwijl je maximaal 81 punten kunt scoren). Super om het ras zich op zo'n manier te zien ontwikkelen.

HZP Schwerinsdorf 2010

En na de VJP gelopen te hebben, konden Berry en Ravid er natuurlijk niet meer onderuit, ook die HZP moest binnen komen.Vooral Berry heeft er verschrikkelijk veel tijd in gestoken om Ravid klaar te stomen voor deze proef. En dat heeft hij goed gedaan. Na een enorme tocht (we hadden vreselijk veel files) zijn we eindelijk in Schwerinsdorf aangekomen. Omdat we nogal laat waren, hebben we de klönabend dit keer maar overgeslagen. Er stond ons toch heel wat te wachten de volgende dag, dus we zijn maar op tijd naar bed gegaan. De volgende dag op naar de plaats waar we verzamelen. Ravid werd ingedeeld in een groep met 3 kortharen en we vertrokken naar hetzelfde revier als in het voorjaar. En ook dit keer was het binnen no time bekeken. Ravid maakte al heel snel een heel mooi punt op wat later een hen bleek te zijn. Daarna moest hij nog even zijn loop laten beoordelen en ook daar liet hij zich van zijn beste kant zien. Toen moesten de slepen gelopen worden. Ook hier hadden de honden absoluut geen moeite mee. Ravid had de allerlaatste haarwildsleep voordat we naar het water moesten. Gelukkig, het ochtendprogramma was achter de rug en alle honden hadden alle proeven doorstaan. Ravid had heel erg zijn best gedaan en stond er dus al goed voor wat punten betreft. Bij het water liep het wat mis. Roel zou Ravid eigenlijk voorjagen, maar door een blessure lukte dit niet. Gelukkig wist Berry wat hem te wachten stond en heeft de proef zelf gelopen. Dit was voor Ravid de hele dag geen probleem, tot we bij het water kwamen. Ravid moest een eend uit het water halen en Roel stond erbij zodat de schotvastheid getest kon worden. En toen wist Ravid het even niet meer. Hij liep zo langs Berry om Roel de eend te gaan brengen. Helaas hebben we hier dus een klein puntje laten liggen, wat gelukkig niet meetelde in de eindbeoordeling. Vervolgens moest Ravid stöbern. En dit liep niet lekker. Niet door de hond, maar door de eend die niet helemaal meewerkte. We wisten na afloop ook eigenlijk niet goed hoe de keurmeesters dit nou zouden beoordelen. Zou de proef wel gehaald zijn????Gelukkig bleek dat we ons voor niets zorgen gemaakt hadden. Ravid had de proef gewoon gehaald, en hoe...... Hij deed even na wat hij op de VJP ook presteerde, hij werd opnieuw beste van zijn groep met wel 182 punten!!!!! Overall eindigde hij op de 6e plek, wat heel erg netjes is voor een erstlingsführer. Moe maar zeer voldaan zijn we weer naar huis gegaan.