Mowgli Proudly Presents Floyd, ZwF-II

We gaan al een paar jaar naar Canada op vakantie. We nemen dan 2 honden mee en zijn volop aan het werk met ze. Er is geen betere training mogelijk dan daar op al dat wilde wild. We komen er fazanten, patrijzen, verschillende soorten grouse, houtsnip en watersnip tegen. Allemaal bejaagbare soorten. We doen dit uiteraard niet alleen, maar met onze vrienden Craig Koshyk en zijn vrouw Lisa Trottier en Ross Cornish en zijn vrouw Cindy Ens. De laatste twee zijn de eigenaren van Zeiss (Ragnar Zeiss vom Fenriswolf). Vanaf het allereerste moment dat we Zeiss zagen, waren we verliefd op hem. Het is een hond met een heel erg goed karakter. Als jachthond is hij ook super. We hebben hem in het water gezien, maar ook in het veld. Elke keer weer sprak hij enorm aan. 
Toen Sylvia Schalken en Richard de Wit besloten om een nest te fokken met Elmo (Mowgli Proudly Presents Elmo), was dit ideetje dan ook snel geboren: Elmo moest gedekt worden door Zeiss. De laatste heeft dan ook zijn ticket geboekt en is ruim 3 weken in Nederland geweest om zijn werk te doen. Het was een enorme onderneming, maar het resultaat mag er wezen.
Hoewel Flynn nog een pup is, heeft hij waarschijnlijk al meer warm wild in zijn bek gehad dan menig ander Weimaraner. Apporteren doet hij graag en hij laat al leuk neusgebruik zien. 

Flynn is nu 3 jaar oud. Hij heeft een paar dagen na zijn eerste verjaardag een mooi KNJV-diploma gelopen met 72 punten. Hij was daar de jongste hond met een diploma. Daarnaast heeft hij na slechts een keer of 7 trainen een mooie zweetspoorproef gelopen (ZwF) met als beloning een zeer goed met 82 punten. Hier zal ook zijn toekomst liggen. Billy begint al wat ouder te worden en Flynn zal zijn taak als zweethond over moeten gaan nemen. Daarnaast is hij regelmatig in het veld te vinden om wild te zoeken en dat vervolgens te apporteren. Hij is nog wat onervaren, maar al erg betrouwbaar. Hij neemt zeer ruim veld en heeft een enorme will to please. Wat een onvoorstelbare fijne jachthond hebben we aan hem!!!!